Skip to main content

Aquest Nadal l’Editorial Claret edita diversos materials i calendaris per ajudar a viure el temps d’Advent, la preparació del Nadal, i per seguir la resta de l’any acompanyat per la Paraula de Déu.

Les publicacions d’aquest any porten a casa la tradició espiritual dels monestirs. Monjos i religioses de diversos monestirs catalans han realitzat els textos i comentaris de la majoria de materials. El Monestir de Poblet, l’Abadia de Montserrat, el Monestir de Sant Benet de Montserrat i el Monestir de Vallbona de les Monges, són quatre dels centres de vida contemplativa catalans que han participat en l’elaboració d’aquests materials.

La pregària està molt present al llarg de la jornada als monestirs. Es reuneixen cinc vegades al dia per compartir la litúrgia de les Hores i la celebració diària de l’Eucaristia. A més, a nivell individual, es combina la dedicació laboral amb un temps personal per a la pregària i de lectura de la Paraula de Déu.

La proximitat diària amb la bíblia i la pregària dels monjos és el que transmeten en aquestes publicacions.

 

Advent: preparem el Nadal

-Calendari d’Advent 2017. “Espurnes d’Esperança”

-Lectio Divina Advent-Nadal 2017-2018

L’Advent ocupa les quatre setmanes anterior al Nadal, la celebració del naixement de Jesús. Aquest any l’Advent s’escau entre el diumenge 3 de desembre (el primer Diumenge d’Advent) i el diumenge 24 de desembre (el quart diumenge d’Advent).

És un temps d’espera i de preparació de l’arribada del Nadal, un dels temps litúrgics forts juntament amb Quaresma i Pasqua. Aquesta espera i preparació té una dimensió espiritual que també es pot seguir en la vida quotidiana amb l’ajuda de materials com el calendari i Lectio Divina que publica l’editorial Claret.

La Paraula de Déu durant tot l’any

-Paraula i Vida 2018

-Calendari Marià 2018 -Diakonia Agenda 2018

Calendari d’Advent 2017. “Espurnes d’Esperança”

Calendari de paret que conté meditacions diàries per a cada dia d’Advent.

En l’edició de 2017, el calendari d’Advent de l’Editorial Claret recull la millor tradició espiritual de Catalunya. Els autors dels textos són els abats i les abadesses de l’abadia de Montserrat, Josep M. Soler; del Monestir de Sant Benet de Montserrat, Maria del Mar Albajar; i del Monestir de Vallbona de les Monges, Anna Maria Camprubí.

Les reflexions d’Advent que conté el calendari surten de l’experiència contemplativa de les comunitats benedictines i cistercenques de Catalunya. Cada dia d’Advent té una pàgina on s’hi pot trobar la cita de l’Evangeli i una breu reflexió que ajuden a estar atents a la preparació del Nadal.

Una eina per introduir en la vida quotidiana el temps d’espera de l’arribada del Nadal i fer-lo visible cada dia a totes les cases.

 

Lectio Divina Advent-Nadal 2017-2018

Guia per una lectura de la Bíblia durant els dies d’Advent i de Nadal

La Lectio Divina és una lectura amb esperit de pregària amb la Bíblia. És un mètode –experimentat per al llarg de la història de l’Església– per acostar-se a la Paraula de Déu i endinsar-se millor en el seu significat a través d’una «lectura orant» de la Paraula.

La Lectio Divina és una lectura reflexiva que consta de sis passos: la preparació per rebre l’Evangeli, la lectura de l’Evangeli; la meditació per reflexionar sobre què transmet a cadascú el text llegit; l’oració en què es promou el diàleg amb Déu; la contemplació per aturar-se en el que s’ha sentit; i l’acció que consisteix en concretar en la vida tot allò que s’ha après amb la lectura.

La Lectio Divina de 2017 és una guia en format de llibret que ajuda a fer aquest exercici espiritual cada dia durant el temps d’Advent i Nadal. El claretià Josep Roca ha preparat les pautes que proposen una Lectio Divina cada dia. El pare Roca aporta una espiritualitat claretiana molt arrelada a la gent després de 25 anys com missioner al Brasil. És llicenciat en Teologia Bíblica i actualment presideix l’ONG Enllaç Solidari.

El llibre conté una introducció amb un text de Benet XVI sobre la riquesa de la Lectio Divina i una petita guia per seguir aquest mètode. L’edició conté una fitxa per cada dia d’Advent i Nadal, des del primer diumenge d’Advent del 3 de desembre fins el 7 de gener. Cada dia inclou el text de l’Evangeli que marca el calendari litúrgic i unes notes per acompanyar cadascun dels sis passos de la Lectio Divina.

 

Paraula i Vida 2018

Comentari a l’Evangeli de cada dia a la butxaca.

En format butxaca, és un instrument per ajudar a acostar-se a la lectura diària de l’Evangeli. Una eina per començar o acabar el dia acompanyat de l’Evangeli.

Cada any els comentaris estan elaborats per un personatge de referència en el món bíblic o espiritual. L’edició del 2018 ha estat elaborada conjuntament per la comunitat de monjos de Poblet, aportant en els comentaris el contacte constant amb la pregària, el silenci i la Paraula de Déu d’aquest monestir cistercenc.

Cada dia de l’any té una pàgina amb el text de l’Evangeli del dia i un comentari per ajudar a la reflexió. El diumenge també inclou les tres lectures de la missa i el comentari a l’Evangeli.

Paraula i Vida és una iniciativa dels claretians amb edicions en diversos idiomes a tot el món seguint la inquietud d’evangelització popular de Sant Antoni Maria Claret. En l’edició en castellà, els comentaris són de Víctor M. Fernández, arquebisbe rector de la Pontifícia Universitat Catòlica d’Argentina i persona molt propera al papa Francesc.

 

Calendari Marià 2018

Calendari de paret amb les Mares de Déu de Catalunya.

Catalunya està sembrada d’avocacions a la Mare de Déu: Montserrat, la Mercè, Núria, la Cinta, el Claustre, el Roser, el Blau, Queralt… Totes representades amb imatges de gran tradició que la gent ha estimat durant segles.

En aquest calendari de paret cada mes té la imatge d’una Mare de Déu d’un bisbat diferent. L’accent marià del calendari també destaca de manera visible totes les festes dedicades a la Mare de Déu amb el que les tradicions populars han anat omplint l’any. No hi ha cap mes sense una festa mariana.

A més, en el calendari es marca cada dia el santoral, el temps litúrgic de cada setmana i les fases de la lluna.

 

Diakonia Agenda 2018

Agenda en format de butxaca

La clàssica agenda en format butxaca amb planning setmanal a doble pàgina. Un format per als qui encara estimen el format paper per organitzar-se.

L’edició claretiana anual de l’agenda Diakonia també facilita la lectura continuada de la Bíblia. Cada dia de l’any indica el text de l’Evangeli del dia i cada diumenge té una pàgina pròpia amb un comentari de l’Evangeli.

L’agenda es completa amb una petita guia de l’Església a Catalunya amb les dades de contactes de bisbats, serveis interdiocesans i cases d’espiritualitat.