Skip to main content

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya inaugurarà la seva 19a edició amb l’estrena exclusiva d’una coproducció de TV3 i La Drecera produccions, El Metralla, ambientada en la Guerra Civil del 1936 i protagonitzada per Joan Pera i Roger Pera. És la primera vegada que pare i fill comparteixen un projecte cinematogràfic. Amb aquesta projecció, el Zoom Festival donarà el tret de sortida a una edició que se celebrarà fins al diumenge 28 de novembre a Igualada i online.

El film El Metralla narra la història de mossèn Joan (interpretat per Joan Pera) i el Metralla (Roger Pera), dos personatges antagònics que es veuen obligats a passar bona part de la Guerra Civil Espanyola amagats a les mateixes golfes, a casa de la Pepeta. Aquesta parroquiana protegeix i alimenta el mossèn i el milicià comunista. En tots aquests anys només rebran la visita de l’Aurora, una antiga companya del Metralla, que fuig a l’exili. L’odi, el recel i les diferències desapareixen amb els mesos, fins al punt d’arriscar la vida l’un per l’altre. L’absurditat de la guerra queda en evidència en aquesta comèdia sincera i humana.

La pel·lícula es podrà veure en la inauguració del festival el dimarts 23 de novembre al Cine Ateneu d’Igualada, a dos quarts de 9 del vespre. A més de l’estrena d’aquest projecte de ficció amb guió i direcció de Jordi Roigé, que es podrà veure properament a TV3, la inauguració del certamen comptarà amb el lliurament d’un dels Premis d’Honor Zoom 2021 al protagonista del film, Joan Pera. La resta de guardons es lliuraran en la gala de cloenda, el dissabte 27 de novembre al Teatre l’Ateneu (21.30h). Les entrades es podran comprar online, al preu de 4 euros.

Així mateix, la 19a edició del Zoom Festival fa públiques les 48 produccions que participen en la Secció Oficial del festival, que enguany incorpora una nova categoria de Videojocs. S’han escollit d’entre un total de 130 continguts inscrits, provinents de 16 països. Diverses produccions es podran veure per primer cop a Catalunya durant el festival, com són totes les que s’han seleccionat a la categoria de Ficció, i també les produccions internacionals de les altres categories: Entreteniment, Informatius i Esports, i Cultura.

Entre els continguts que opten als Premis Zoom 2021 també hi ha èxits d’audiència, com les produccions de la BBC Three Families i Help. La direcció del certamen ha tingut en compte la qualitat dels continguts i l’originalitat dels formats a l’hora de fer-ne la selecció, i també ha analitzat els valors socials de les produccions, així com la incorporació d’innovacions tecnològiques i si tenen els joves com a públic objectiu. Els programes, documentals, sèries i pel·lícules seleccionades que opten a ser premiats ja es poden consultar a la web del festival https://www.zoomfestival.org/.