Skip to main content

El documental El Camí Ignasià, produït per Animaset i dirigit per Jordi Roigé, s’ha presentat aquest dijous al Cine Paz de Madrid i a partir de demà divendres s’estrena a més de cinquanta cinemes de tota la geografia espanyola

“El camí de sant Ignasi pren sentit quan decideix anar a Manresa, on viu un camí interior i exterior que el transforma totalment”, ha explicat el provincial dels Jesuïtes a Espanya aquest dijous en la presentació del documental al Cine Sol de Madrid. Antonio España ha agraït l’esforç per fer un documental que “porta la llavor de l’espiritualitat als nostres dies”.

Per la seva banda, la directora d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Yvonne Griley, ha destacat que Catalunya i Manresa van ser l’escenari de la “transformació” del sant, que acabaria donant lloc a “un gran canvi en el món de l’espiritualitat”.

El director de la pel·lícula, Jordi Roigé, ha destacat que el documental ha estat estat “un treball artesanal” i ha destacat el paper del guia del camí, Josep Lluís Iriberri, tant en la pel·lícula com en l’impuls d’aquest camí de pelegrinatge.

Finalment, Andrea Bossoms, productora de la pel·lícula, ha reconegut que el principal obstacle pel documental ha estat la covid-19, però ha destacat que amb l’equip i l’ajuda desinteressada de molta gent, que els ha acollit a casa seva i facilitat la feina, s’ha pogut desenvolupar satisfactòriament.

Més de cinquanta cinemes

El documental s’estrenarà el 22 de juliol a una cinquantena de cinemes repartits per tota la geografia espanyola.

La pel·lícula permet experimentar, com un pelegrí més, la bellesa visual i espiritual de l’itinerari que va recórrer Ignasi de Loiola des d’Azpeitia fins a Manresa l’any 1522. Enguany es compleixen 500 anys d’aquesta efemèride que Manresa celebra amb un conjunt d’activitats.

La producció es va presentar a la Filmoteca Vaticana el 14 de juny amb la presència de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina; l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i el superior dels Jesuïtes, Arturo Sosa, entre altres personalitats.

El documental, distribuït per Adso Films, està produït per Animaset i compta amb la col·laboració dels Jesuïtes, la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Turisme de La Rioja i l’Ajuntament de Manresa.