Skip to main content

El documental El Camí Ignasià, produït per Animaset i dirigit per Jordi Roigé, ha omplert una sala de 300 persones dels Cinemes Girona aquest dimecres en la seva estrena a Barcelona.

La producció es podrà veure el dijous al Cine Paz de Madrid i a partir del 22 de juliol en més de cinquanta cinemes de tota la geografia espanyola.

En la breu presentació a l’inici de la projecció, el director de la pel·lícula, Jordi Roigé, ha dit que la del camí ignasià és “una experiència molt potent” i ha anunciat que la producció es podrà veure en 52 sales de tota la geografia espanyola en el que ha dit que és un “fet insòlit” per un documental.

Josep Lluís Iriberri, director de l’Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, ha explicat que la pel·lícula ha assolit el “repte” de mostrar “el que es viu i s’experimenta fent el camí ignasià” i animar a “poar-se en camí i viure una experiència transformadora”.

Andrea Bossoms, productora de la pel·lícula, ha dit que la a més de ser “artesanal”, ha estat feta amb “molt de ‘carinyo’” i amb condicions poc favorables per la covid-19.

El secretari general de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Clavaguera i Vilà, ha dit el documental mostra “l’aportació de Catalunya al món” en relació a la conversió de sant Ignasi de Loiola.

També ha intervingut Marta Burguet, que és una de les pelegrines del camí ignasià en el documental i ha destacat que “el protagonista real és el camí i qui el va fer per primera vegada”.

Finalment, el delegat dels Jesuïtes de Catalunya, Enric Puiggròs, ha destacat que la pel·lícula “recorda que el pelegrí es va transformant en el camí”. “Ens convé peregrinar i posar-nos en camí”, ha conclòs.

Més de cinquanta cinemes

El documental s’estrenarà el 22 de juliol a una cinquantena de cinemes repartits per tota la geografia espanyola. Entre aquests hi ha cinemes catalans com el Gran Sarrià, Cinemes Girona i Cinesa Som Multiespai de Barcelona; Ocine de Granollers, Cine Bages Centre de Manresa, Cinebaix de Sant Feliu de Llobregat, Rambla de l’Art de Cambrils, Ocine Les Gavarres de Tarragona, Screenbox Lleida o Cinesa Parc Vallès de Terrassa, entre d’altres.

La pel·lícula es presentarà al Cine Paz de Madrid el 21 de juliol a les 18:30 hores i al Cinema Rambla de Cambrils el dilluns 25 a les 19 hores amb l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas.

La producció es va presentar a la Filmoteca Vaticana el 14 de juny amb la presència de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina; l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i el superior dels Jesuïtes, Arturo Sosa, entre altres personalitats.

El documental, distribuït per Adso Films, està produït per Animaset i compta amb la col·laboració dels Jesuïtes, la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Turisme de La Rioja i l’Ajuntament de Manresa.