Skip to main content
(Generalitat de Catalunya) La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, participarà dimarts, 14 de juny, en l’acte de presentació del documental El Camí Ignasià, que recorda la figura de Sant Ignasi de Loiola, amb motiu dels 500 anys de la seva conversió. El film, dirigit per Jordi Roigé, ha comptat amb la col·laboració del Departament de Justícia.

La consellera serà l’encarregada de cloure l’acte de presentació del documental, junt amb el pare Arturo Sousa, superior general de la Companyia de Jesús. Els acompanyaran també la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina; la directora d’Afers Religiosos, Yvonne Griley; el director General de Prospectiva i d’Innovació en l’Acció Exterior, Joan M. Piqué; el delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizi; la Dra. Claudia di Giovanni, directora de la Filmoteca Vaticana; el pare Màxim Muñoz, president d’Animaset; el pare José Luis Iriberri, director del Camí Ignasià; el director del documental, Jordi Roigé; l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i membres del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

El Camí Ignasià es presentarà a la Filmoteca Vaticana abans de l’estrena als cinemes, prevista per a aquest estiu. La pel·lícula pretén que l’espectador visqui com un pelegrí més la bellesa visual i espiritual de l’itinerari que va recórrer Ignasi de Loiola ‒fundador de la companyia de Jesús‒ des d’Azpeitia (Guipúscoa) fins a Manresa (Bages), el 1522, efemèride de la qual es compleixen 500 anys.

El documental està produït per Animaset i ha comptat amb la col·laboració de la Companyia de Jesús, la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de Lleida, Turismo de la Rioja i l’Ajuntament de Manresa.