Skip to main content

Una de les obres pictòriques més important que conserva la Catedral de Barcelona ha iniciat una ruta internacional. Els propers mesos la Pietat Desplà, la millor obra del segle XV de la Península es podrà veure a el Museo del Padro de Madrid, al Museu Nacional d’Art de Catalunya i al National Gallery de Londres. La Pietat Desplà es considera l’obra mestra de Bartolomé Bermejo, un dels artistes amb més fama a la seva època i que després va caure en l’oblit. És també la seva darrera pintura.

El Capítol de la Catedral de Barcelona ha cedit l’obra per la mostra antologia de Bartolomé Bermenjo organitzada pel Museo del Prado i el Museu Nacional d’Art de Catalunya amb el suport de la Fundació Banc Sabadell. La mostra reuneix per primera vegada totes les obres conegudes de Bermenjo que hi ha en museus i col·leccions europees.

La Pietat s’exposa habitualment a la Sala Capitular de la Catedral de Barcelona i és la primera vegada que es pot veure fora de la Catedral. Fa dos anys l’obra va ser restaurada amb el patrocini de la Fundació Banc Sabadell.

Animaset ha portat a terme l’elaboració de la nota de premsa, el seu posterior enviament i el seguiment de l’impacte als mitjans de comunicació.