Skip to main content

 

Els bisbes auxiliars de Barcelona, Sergi Gordo i Antoni Vadell, i el director de Catalunya Cristiana, Jaume Aymar, participen en la presentació del llibre “Brots de Vida”

El claustre de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona ha acollit aquest dimarts 6 de març la presentació del nou llibre del bisbe Sebastià Taltavull, Brots de vida, publicat per Editorial Claret. Un centenar de persones han assistit a la presentació del llibre del bisbe de Mallorca, un recull de 87 reflexions i comentaris amb una mirada esperançada sobre la vida quotidiana.

La presentació s’ha fet amb una entrevista en directe davant del públic conduïda pel periodista Xavier Solà, director de ‘La nit dels ignorants’ de Catalunya Ràdio. En l’entrevista ha destacat la proximitat del bisbe Taltavull amb la gent i la seva mirada al món a través de l’Evangeli.

Sebastià Taltavull ha explicat com la seva trajectòria pastoral l’ha permès comprovar que “escoltar a la gent et fa molt de bé” i com “Déu parla a través de les persones, també dels no creients”. El bisbe de Mallorca ha explicat que “és la gent qui m’evangelitza a mi”.

Solà ha plantejat al bisbe diverses qüestions que apareixen en el llibre i que afecten a la vida de totes les persones, com el perdó, el misteri de la mort, o la incomoditat que avui hi pot haver per parlar de Déu en públic.

Taltavull s’ha mostrat convençut que “l’Evangeli és el millor que tenim” i en la seva experiència ha vist que “fins i tot ens ho diu gent de fora de l’Església: ‘Teniu el millor missatge i no el sabeu vendre”. Per acostar realment l’Evangeli a la gent s’ha de transmetre que “l”Evangeli no és un llibre. És una persona: Jesús”.

El bisbe també ha posat l’accent en les conseqüències d’un seguiment real i fidel a l’Evangeli: “Si tots els cristians quan partim el pa ens partíssim per als altres, tots els problemes estarien resolts”.

El bisbe de Mallorca ha reflexionat sobre el perdó com una de les actituds claus i més renovadores que pot aportar avui el cristianisme: “Sempre esperem que l’altre doni la primera passa, però quan la dones tu i tens la iniciativa del perdó, l’altre sempre queda sorprès”. Fins i tot, “als intolerants els hem de fer arribar la nostra visió amb el perdó”.

Amb el papa Francesc

En la presentació, Sebastià Taltavull, que va ser bisbe auxiliar de Barcelona entre el 2009 i el 2017, ha estat acompanyat de moltes de les persones amb qui va col·laborar a la diòcesis durant aquests anys i han assistit a l’acte els dos bisbes auxiliars de Barcelona, Sergi Gordo i Antoni Vadell.

El bisbe Sergi Gordo ha tancat l’acte amb una breu intervenció representant també al cardenal Joan Josep Omella. “El llibre respon molt bé al que ens demana el papa Francesc” per la seva manera de transmetre l’alegria de l’Evangeli. “Cal agrair al bisbe Sebastià que ens esperoni a mantenir aquesta manera de fer que neix de l’Evangeli de Jesús”, ha explicat. I ha agraït al bisbe de Mallorca les hores que dedica “al servei i al ministeri de l’escriure”.

El director del setmanari Catalunya Cristiana, mossèn Jaume Aymar, ha obert l’acte presentant el nou llibre. Taltavull publica cada setmana des del 2009 un comentari a Catalunya Cristiana. Aymar ha agraït al bisbe com des d’aquesta finestra contribueix a estendre “l’alegria de l’Evangeli com ens demana el papa Francesc”.

El bisbe Sebastià Taltavull ha tancat l’acte agraïnt el servei que realitza l’Editorial Claret. El llibre Brots de vída és tercer recull d’articles i reflexions que publica Sebastià Taltavull a l’Editorial Claret després de Molt per agrair i Us porto al cor. Totes tres edicions estan disponibles en català i en castellà.

Sebastià Taltavull (Ciutadella, 1948) va ser ordenat sacerdot de la diòcesi de Menorca el 1972. S’ha dedicat especialment a l’àmbit de la formació, la catequesi, i l’acompanyament de joves i de famílies. El 2009 va ser nomenat bisbe auxiliar de Barcelona i des de l’any passat és bisbe de Mallorca.