Skip to main content

 

L’Editorial Claret ha presentat aquest divendres Projecte Hospital de Campanya a l’església de Santa Anna de Barcelona, un llibre que presenta la tasca social que duen a terme les esglésies de Santa Anna a Barcelona i San Antón a Madrid oferint atenció espiritual a les persones sense llar. L’acte ha estat presentat pel periodista Antoni Bassas i ha comptat amb les intervencions del cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, la religiosa Viqui Molins, el fundador de la ONG internacional Mensajeros de la Paz i rector de l’església de San Antón de Madrid, el Padre Ángel, i diversos testimonis que han donat veu al projecte.

El periodista Antoni Bassas ha recordat les paraules del papa Francesc, en què feia una crida a l’Església a escoltar les necessitats, les desil·lusions i la desesperació, i ha assegurat que estem recollint els fruits d’aquestes paraules «gràcies a l’empenta de l’acció de Viqui Molins i el Padre Ángel». Un projecte –asseguren la religiosa i el rector de l’església de San Antón- que se centra en atendre les persones sense llar des de la tendresa, l’entusiasme i l’amor. «No hem inventat res, el que fem als hospitals de campanya és escoltar», subratllen. El Padre Ángel ha assegurat que gràcies a aquest projecte «hem convertit l’Església en la casa de tots» i ha subratllat que «entrar en una església i trobar-hi voluntaris i religiosos ajudant els
sense sostre és el que sempre havia somiat». Per la seva banda, la religiosa Viqui Molins ha afirmat que per a ella aquesta experiència ha estat un «regal de Déu» i ha posat èmfasi en que «una església no només és per celebrar la litúrgia sinó també per acollir».

El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha agraït la tasca que duen a terme la religiosa Viqui Molins i el Padre Ángel i ha posat en valor el concepte Església en sortida del papa Francesc –a partir d’on neix el moviment hospital de campanya- perquè l’Església esdevingui un símbol de fraternitat.

Els testimonis del projecte –cinc acollits, un voluntari i una educadora social- han compartit amb els assistents la seva experiència a l’hospital de campanya, un testimoni colpidor de superació a partir d’on han coincidit que «a l’església de Santa Anna han trobat una família». «És la casa de Déu oberta pels seus fills i així penso que ha de ser una església», ha assegurat un dels testimonis.

Projecte Hospital de Campanya és el segon llibre de la religiosa Viqui Molins i el Padre Ángel publicat per Editorial Claret, després de Déu al carrer, que es va publicar el novembre de 2017.

Ressenyes:

La Vanguardia 14-07-2018. Clica aquí per veure la informació.

Catalunya Religió 15-07-2018. Clica aquí per veure la informació.

Església de Barcelona 16-07-2018. Clica aquí per veure la informació.

 

Invitació Projecte Hospital de Campanya

 

Recull de fotografies de la presentació del llibre “Projecte Hospital de Campanya”: