Skip to main content

El Camí Ignasià és un documental, produït per Animaset i dirigit per Jordi Roigé, que permet experimentar, com un pelegrí més, la bellesa visual i espiritual de l’itinerari que va recórrer Sant Ignasi de Loiala l’any 1522. El documental va ser distribuït per Adso Films i compta amb la col·laboració dels Jesuïtes, la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Turisme de La Rioja i l’Ajuntament de Manresa.

“Transmetre l’experiència que significa recórrer el Camí Ignasià, aquest ha estat el nostre objectiu”, exposa Jordi Roigé. “Els pelegrins, el context i la bellesa del paisatge ens ho han posat fàcil, ara esperem que molta gent se senti moguda a voler conèixer en persona aquesta meravella”, ha reblat.

 

A través de les vivències de quatre pelegrins i un guia, les imatges del documental conviden a gaudir de l’arquitectura, els monuments, els paisatges, la fauna i flora, la gastronomia, la cultura i la gent dels espais que conformen del Camí Ignasià. En aquesta peregrinació de 650 km, els pelegrins travessen Euskadi, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya, mentre es troben i interactuen amb la gent, tasten els menjars típics de la gastronomia local o contemplen els monuments i la bellesa paisatgística que els envolta.

Mbassa Niang, Iñigo Medinilla, Iñaki Sánchez i Marta Burguet són els pelegrins del documental, persones de cultures, regions i religions diverses. El guia del grup és el jesuïta Josep Lluís Iriberri, director de l’Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, que durant anys ha acompanyat pelegrins d’arreu del món.

Animaset és una productora audiovisual catalana que els darrers anys ha fet altres rodatges com El Metralla, La Sagrada Família. La Bíblia en Pedra, Església Confi(n)ada o Un convent al descobert.

Descobreix aquí tots els detalls de la producció El Camí Ignasià