Skip to main content

La projecció del documental El Camí Ignasià va omplir aquest dimarts 20 de setembre la Sala Gran de l’Ateneu Igualadí. Més de cent persones van participar en aquest esdeveniment a Igualada, impulsat per l’Associació Unesco Igualada.

La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Carme Riera, va presentar el documental destacant la importància que té per la ciutat el pas del Camí Ignasià. Posteriorment Miquel Codolar, de la productora Animaset, va dir que “la fortalesa del documental és la seva senzillesa” i va demanar als assistents que es deixessin “portar pel camí”.

Igualada és una de les ciutats claus per on passa el Camí Ignasià, que a través de 650 quilòmetres va des d’Azpeitia fins a Manresa per recordar el camí que va fer Ignasi de Loiola fa 500 anys. La pel·lícula es va estrenar a la Filmoteca Vaticana i aquest estiu s’ha pogut veure a més de 50 cinemes.

El documental, distribuït per Adso Films, està produït per Animaset i compta amb la col·laboració dels Jesuïtes, Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Turisme de La Rioja i l’Ajuntament de Manresa.

Foto: Joan Soler