Skip to main content

El Metralla és una de les tres produccions nominades a millor pel·lícula de televisió dels Premis Gaudí. Joan Pera i el seu fill Roger interpreten un mossèn i un milicià comunista, tots dos amagats a les golfes d’una casa en plena guerra civil. Aquesta ficció, dirigida per Jordi Roigé és una coproducció de La Drecera Produccions, TV3, Animaset, Lamalanga i Paycom Cinema.

La lectura pública de les nominacions la van fer l’actriu Maria Morera i l’actor Roger Casamajor a l’Auditori de La Pedrera de Barcelona. La Gala dels Premis Gaudí serà el diumenge 22 de gener de 2023 a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), presentada per l’actriu Llum Barrera.

El Metralla ha guanyat el premi del mes d’agost que atorga el Black Swan International Film Festival (BSIFF) de Calcuta i que suposa la nominació per guanyar el premi honorífic Memorial Andre Tarkovsky. També ha estat finalista del London Film & Television Festival. La pel·lícula ha obert enguany la 19a edició del Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya i ha clausurat la tercera edició de la mostra de cinema Front.

La preestrena de la pel·lícula va ser el dilluns 12 de desembre a la Filmoteca de Catalunya, amb la presència dels actors Roger Pera, Mercè Pons i Cristina Brondo, i l’actuació de Pep Sala, que va interpretar amb la cantant Inma Ortiz la cançó dels crèdits. El film s’estrenarà a TV3 aquest dilluns 19 de desembre a les 22:05 hores.