Skip to main content

La Filmoteca de Catalunya ha acollit aquest dilluns la preestrena de la pel·lícula ‘El Metralla’, una coproducció de La Drecera Produccions, TV3, Animaset, Lamalanga i Paycom Cinema. El film, dirigit per Jordi Roigé i protagonitzat per Joan Pera, Roger Pera, Mercè Pons i Cristina Brondo, s’estrenarà a TV3 aquest dilluns 19 de desembre a les 22:05 h.

Els assistents, que han omplert les localitats de la Sala Chomon de la Filmoteca de Catalunya, han gaudit de la interpretació que ha fet Pep Sala al piano la cançó dels crèdits finals de ‘El Metralla’, juntament amb la cantant Inma Ortiz. Sala ha afirmat que és una de les pel·lícules de les quals està més orgullós d’haver participat: “Quan la vaig veure vaig flipar”.

“‘El Metralla’ és una història valenta”. Així ha descrit el film abans de la seva projecció el director Jordi Roigé a la sala Chomon de la Filmoteca de Catalunya. Roigé l’ha descrit com “una història d’amor i reconciliació entre unes persones atrapades en els seus mons, tancats i intransigents en un context terrible: la guerra”. “La comèdia ens permet despullar els personatges de les seves misèries i revestir-los de la humanitat que tots duem dins”, ha dit.

Oriol Sala-Patau, cap de coproduccions de TV3, ha destacat que la presència de Joan Pera i Roger Pera a la mateixa producció és “un duel d’actors que feia 15 anys que no compartien pantalla”. L’actor Roger Pera ha destacat que “ha estat una pel·lícula dura i intensa”. L’actor ha explicat que el film ha estat una de les oportunitats que més l’ha unit al seu pare, juntament amb la pandèmia. “El rodatge ens va ensenyar a estimar-nos i cuidar-nos molt, no deixa de ser una història d’amor”, ha conclòs.

El director de la Filmoteca, Esteve Riambau, ha presentat el film, i vista l’assistència ha dit que “no és veritat que les sales de cinema estiguin buides”. Per a l’actriu Mercè Pons ha estat un honor formar part del projecte. També ha subratllat que el film es basa en una obra de teatre de Joan Pera. Per la seva banda, Cristina Brondo ha destacat que es tracta d’una història “feta a foc lent” que havien gaudit molt.

Aquesta ficció protagonitzada pels actors Joan Pera i Roger Pera explica la història d’un mossèn i un milicià del POUM que passen la Guerra Civil Espanyola amagats a les golfes d’un edifici del centre de Barcelona. A través d’aquests personatges antagònics, i en clau de tragicomèdia, s’ofereix una aproximació de l’absurditat i les contradiccions de la guerra.

El Metralla ha guanyat el premi del mes d’agost que atorga el Black Swan International Film Festival (BSIFF) de Calcuta i que suposa la nominació per guanyar el premi honorífic Memorial Andre Tarkovsky. També ha estat finalista del London Film & Television Festival. La pel·lícula ha obert enguany la 19a edició del Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya i ha clausurat la tercera edició de la mostra de cinema Front.