Skip to main content

(Gencat) El documental El Camí Ignasià, dirigit per Jordi Roigé i produït per Animaset Media i Comunicació, es va presentar la tarda de 14 de juny a la Filmoteca Vaticana.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, va fer la cloenda de l’acte, en el qual també hi va participar la directora de la Filmoteca Vaticana, Claudia di Giovanni; el director de l’Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, José Luis Iriberri, i el director del documental, Jordi Roigé. També va assistir a la presentació la directora general d’Afers Religiosos, Yvonne Griley.

El documental presenta, en 88 minuts, el recorregut que fan quatre pelegrins de procedències i creences diverses, des de Loiola fins a Manresa, seguint el mateix camí que va fer Ignasi de Loiola fa 500 anys. Acompanyant els pelegrins, el documental permet descobrir la cultura, la gastronomia, l’arquitectura i els paisatges que conformen aquest camí, ple de bellesa.

La presentació d’aquest documental s’emmarca dins dels actes de la commemoració oficial de l’Any Ignasià. El documental es va projectar íntegrament el dimecres 15 de juny, a les 18 h, a la Casa del Cinema, a la Villa Borghese de Roma. També es podrà veure a la 19a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que se celebrarà del 15 al 30 de novembre en més d’una vintena de ciutats d’arreu de Catalunya.

El documental ha comptat amb la col·laboració de la Companyia de Jesús, el Departament de Justícia (a través de la Direcció General d’Afers Religiosos), el Patronat de Turisme de Lleida, Turismo de la Rioja i l’Ajuntament de Manresa.

https://justicia.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/El-Cami-Ignasia