Skip to main content

El documental El Camí Ignasià, de Jordi Roigé, ha estat seleccionat pel Festival Internacional d’art i cinema ‘Arte Non Stop’, que se celebrarà del 27 al 31 d’octubre del 2022. El comitè de selecció de l’esdeveniment, que se celebra a Buenos Aires (Argentina), ho ha anunciat aquest dilluns 17 d’octubre.

L’objectiu del festival és promoure l’art en totes les seves expressions, com el cinema, la pintura i l’escultura, des de la temàtica de l’audiovisual.

Es dona la circumstància que el director Jordi Roigé va participar a l’edició del 2019 del festival i es va endur tres mencions i el guardó a Millor Curtmetratge pel documental La Sagrada Família. La Bíblia en Pedra, que relata com l’arquitecte Antoni Gaudí concep la Sagrada Família com una bíblia en pedra.

Per la seva banda, el documental El Camí Ignasià, que es va presentar a la Filmoteca Vaticana i la Casa del Cinema de Roma, es va estrenar el 22 de juliol a més de cinquanta cinemes repartits per tota la geografia espanyola, i és una de les pel·lícules de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya.

La producció permet experimentar, com un pelegrí més, la bellesa visual i espiritual de l’itinerari que va recórrer Ignasi de Loiola des d’Azpeitia fins a Manresa l’any 1522.

El documental, distribuït per Adso Films, està produït per Animaset i compta amb la col·laboració dels Jesuïtes, la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Turisme de La Rioja i l’Ajuntament de Manresa.