Skip to main content

Els novicis que participen al curs inicial de Formació Sistemàtica i els seus formadors van visitar ahir la sinagoga de la comunitat israelita de Barcelona. Els 37 assistents van poder comprendre millor la religió jueva i veure quins llaços ens hi uneixen. Jorge Burdman, auxiliar rabínic del Centre Israelita de Barcelona i responsable de les relacions interreligioses a Catalunya, va acompanyar-los en la visita.

Burdman va comentar els llibres de la Torà, des del Gènesi fins el Deuteronomi, i en va fer una lectura cantada d’un fragment. També va explicar com fan la pregària a sinagoga. El monoteisme, l’antic testament, les grans figures com Abraham, el respecte, la religiositat i l’espiritualitat són els aspectes que va destacar que el cristianisme i el judaisme tenen en comú.

D’altra banda, va mostrar diferents objectes litúrgics com el jupà o pali nupcial, una estructura formada per quatre pilars de fusta i una tela a sobre que s’utilitza durant la celebració del casament jueu. El tal·lit qatan, una peça de roba que té quatre serrells als extrems i es duu habitualment, no només en temps de pregària o celebració. I la quipà, una gorra que cobreix una part del cap.

Els novicis assistents formaven part de quatre congregacions diferents: Pureza de María; Germanes Caputxines de la Mare del Diví Pastor; Mercedaris i Franciscanes Missioneres de la Nativitat. Aquesta activitat s’inclou dins del programa del curs sistemàtic de formació inicial per a postulants i novicis que té lloc cada dilluns a la tarda.