Skip to main content

L’antropòleg, biòleg i escolapi Ramon M. Nogués proposa una pastoral que tingui en compte l’interès dels joves per la meditació i l’espiritualitat, però sense oblidar transmetre el missatge religiós i evangèlic. D’aquesta manera els joves se sentiran interpel·lats. En un context en el qual les tècniques de meditació estan en de moda i els joves tenen curiositat per practicar-les, la pastoral ho ha de tenir present. Ho va explicar a la Trobada de Pastoral Vocacional el dissabte 10 de febrer a La Salle de Gràcia organitzada per l’URC i on hi van participar prop de 50 religiosos i religioses de l’àmbit pastoral i educatiu.

Tal com diu Nogués, “estem en un context en el qual el punt central de la pastoral cristiana és Déu, la transmissió d’aquest missatge religiós en els joves s’ha trencat”. Ha parlat sobre el poc compromís dels joves per participar en activitats espirituals. Uns adolescents que prefereixen fer accions puntuals com per exemple viatges d’ajuda humanitària. Per tant, Nogués afirma que “la feina de pastoral ha de ser proposar activitats contínues”.

Ramon M. Nogués és catedràtic emèrit de la Unitat d’Antropologia Biològica a la Facultat de Ciències i a la de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha fet estudis de pedagogia, filosofia i teologia, i és doctor en biologia per la Universitat de Barcelona.